//

Святійший Отець надіслав послання президентові Кот д'Івуара

16 грудня Архиєпископ Амброз Мадта, Апостольський Нунцій в Кот-д'Івуарі, передав послання Бенедикта XVI президенту країни Аласанію Уатару. Папа звертається з проханням про милосердя до політв'язнів, велика кількість яких з'явилася як результат післявиборчої кризи в країні. Розмова Нунція з главою держави тривала близько сорока хвилин. Виступаючи після зустрічі перед журналістами, Архиєпископ Мадта сказав, що послання Понтифіка містить надію на милосердя щодо членів попереднього керівництва, які перебувають у в'язниці на півночі країни.

 

Апостольський Нунцій привітав Аласанія Уатара з результатами парламентських виборів 11 грудня і висловив заклопотаність Святого Престолу атаками на церкви та монаші доми.

 

Президент заявив, що питання політв'язнів буде вирішувати з прем'єр-міністром і відповідними міністерствами. Що стосується культових будівель, керівник Кот д'Івуара повідомив, що уряд вже вжив потрібні заходи для забезпечення безпеки, особливо у зв'язку зі святкуванням Різдва Христового і Новим Роком.

 

За матеріалами www.radiovaticana.org