//

Святійший Отець Бенедикт ХVІ завершив свій апостольський візит до Хорватії

Через шкальний вітер та сильну зливу у Загребі було відмінено святковий протокол прощання з Папою. Це було замінено невеликою святковістю у будівлі самого Загребського летовища. На прощанні з Папою був увесь хорватський державний та церковний верх.


Не дивлячись на жахливу погоду під будівлею Загребського летовища зібралася велика маса народу, яка скандувала: «Papa mi te volimo!» (Папа, ми Тебе любимо!)


До Риму папа відлетів о 20.35 за середньоєвропейським часом літаком Airbus 320 "Dubrovnik" хорватської авіакомпанії Croatia airlinesa. Тобто літак було затримано на 47 хвилин через надзвичайно погані природні умови. Хорватська влада настільки була стурбована можливими атаками мусульманських терористів, що до повітряного простору Італії літак з Папою на борту оберігало два найновіші винищувачі Хорватських Повітряних Збройних Сил. Трохи більше, як за годину літак, який перевозив Папу, благополучно приземлився в Римі.


Згідно з офіційними даними на Літургії з Папою було присутньо більше 400 тис. людей. Організатори з одного боку здивовані таким відгуком, оскільки за найоптимістичнішими прогнозами очікувалося біля 300 тис., а з іншого  шкодують що дуже багато людей не змогли потрапити на Загребський іподром, оскільки була лімітованою кількість місць та перепусток. Також заявлено, що кількість молоді, яка взяла участь у чуванні з Папою перевищила 50 тис.

 

За матеріалами хорватських ЗМІ о. Орест-Дмитро Вільчинський