//

Святий Престол затвердив нові статути "Caritas Internationalis"

Святим Престолом були затверджені нові статути благодійної організації "Caritas Internationalis". "Ця урочиста подія свідчить про закінчення процесу діалогу та роздумів між Держсекретаріатом, Папською радою" Cor Unum" і "Caritas Internationalis ", а також Папською радою (з інтерпретації) законодавчих текстів та інших зацікавлених інституцій", - зазначає в спеціальному повідомленні кардинал Робер Сара, голова Папської ради "Cor Unum". Єрарх підкреслив, що процес перегляду статуту організації почався ще в 2004 р., за ініціативи бл. Івана Павла ІІ. Кардинал Сара зазначив, що Бенедикт XVI звертав увагу на необхідність того, щоб діяльність і документи "Caritas Internationalis", перебували "в повному співзвуччі з Апостольською Столицею і навчанням Церкви", щоб існувала "співпраця з пастирями Церкви", а також, щоб організація, заснована на католицькому вченні, на міжнародному рівні захищала гідність людини.

 

"Богословські вказівки, що містять ці поняття знаходяться в Декреті, яким затверджуються Статути", - зазначив кардинал Сара і додав, що в них особливо підкреслюється божественне походження благодійної діяльності Церкви.

 

"Римські Понтифіки підтримували" Caritas Internationalis "і хотіли, щоб у цій організації утіловлювалися прояви Любові Церкви протягом історії; також і наш Папа Бенедикт XVI, хоче, щоб "Caritas Internationalis ", завдяки своєму живому спілкуванню з Церквою, могла краще здійснювати власну благодійну діяльність ", - підкреслив кардинал. Він додав також, що нові статути є тільки юридичними актами, але їх мета полягає в тому, щоб зробити більш живою, ефективною і надійною роботу, яку вони регламентують.

 


За матеріалами radiovaticana.org