//

Святий Престол з визнанням дивиться на циркове мистецтво

 Ініціативою, яка дозволяє пізнати співтовариство, що відзначається високими соціально-культурними та антропологічними якостями, назвав IV Всесвітній день цирку кардинал Антоніо Марія Вельйо. У посланні на адресу Всесвітньої федерації цирку голова Папської ради душпастирства емігрантів і подорожуючих звернув увагу на значення цього Дня для знищення культурних та соціальних бар'єрів між людьми і несення послання солідарності і братерства. У цьому процесі, на думку єрарха, циркове мистецтво є  його хранителем і свідком.

 

Голова Папської ради нагадав слова Бенедикта XVI до службовців цирків і лунапарків, сказані в грудні 2012 р. Святіший Отець підкреслив, що саме через свій стиль представники цієї професії покликані свідчити про цінності, які для них самих є традиційними: це любов до сім'ї і, турбота про дітей, увага до інвалідів, догляд за хворими, повага до літніх та їх життєвого досвіду. За словами Папи, ігри, вистави, танці і ритмічна музика, характерні для циркових вистав, допомагають встановити прямий діалог як з дітьми, так і дорослими, викликаючи почуття спокою, радості і згоди.

 

У своєму посланні кардинал Вельйо підкреслив визнання, з яким Церква дивиться на артистів цирку з усього світу. Єрарх відзначив зусилля цирків, які працюють у країнах, де йдуть війни і  котрі потерпають від насильства, повернути людям почуття миру, веселощів і радості. Він нагадав слова Папи Франциска, про те, що в сучасному світі, який відзначається напруженістю і нерівністю, а нерідко егоїзмом і індивідуалізмом, існує потреба побачити світло надії. Саме це, на думку голови Папської ради душпастирства емігрантів і подорожуючих, може дати сучасній людині світ цирку.

 

За матеріалами http://be.radiovaticana.va