//

Святий Престол з радістю сприйняв рішення ООН про визнання статусу Палестини

 Ватикан з радістю сприйняв рішення Генеральної Асамблеї ООН, яка 29 листопада визнала за Палестиною статус "держави-спостерігача" при своїх установах.

 

"Це дуже важливе рішення, яке сприяє остаточному вирішенню напруги між ізраїльтянами і палестинцями. Світ вимагає сміливих рішень ", - зазначив Святий Престол у своєму спеціальному повідомленні. У ньому підкреслюється, що це рішення є відображенням волі більшості членів міжнародного співтовариства, але воно не "є саме по собі достатнім у вирішенні існуючих проблем в регіоні". "Їх можна буде вирішити відповідним чином тільки шляхом ефективного сприяння побудові миру», «в справедливості і повазі законних прагнень як ізраїльтян, так і палестинців", - уточнюється в повідомленні Святого Престолу.

 

Святий Престол нагадав про Резолюцію ООН в 1947 р., яка заклала законні підстави для існування двох держав: Ізраїлю і Палестини. Однак останньої досі не існує. У повідомленні згадується заклик Бенедикта ХVI від 15 травня 2009 р. під час перебування Понтифіка в Святій Землі до припинення кровопролиття, тероризму і воєнних дій.

 

У повідомленні говориться, що Святий Престол не раз закликав лідерів обох країн розпочати переговори в дусі доброї волі і уникати таких дій, які суперечать добрій волі і щирому шуканню рішень, як фундаменту тривалого миру.

 


За матеріалами: http://be.radiovaticana.va/