//

Святий Престол організує конференцію на тему дорослих стовбурових клітин

11–13 квітня у Ватикані відбудеться II Міжнародна конференція, присвячена дослідженням над дорослими стовбуровими клітинами на тему "Регенеративній медицині – фундаментальний поштовх у науці та культурі". Організатором форуму є Папська Рада з культури, а також деякі фонди, дослідницькі центри та неурядові організації, що працюють у цій сфері.

У спеціальному повідомленні зазначається, що форум стане наступним кроком в 5-річному співробітництві в питаннях регенеративної медицини між ватиканською дикастерією і громадськими інститутами. Проведення форуму спричинила збільшена увага до терапевтичного потенціалу дорослих стовбурових клітин на глобальному рівні.


У форумі візьмуть участь вчені та лікарі, релігійні лідери, діячі культури, представники світу бізнесу, міністри охорони здоров'я та посли при Святому Престолі з різних країн світу. Дослідники познайомлять учасників конференції із досягненнями сучасної медицини у використанні дорослих стовбурових клітин, зокрема, у сфері лікування хвороб, пов'язаних з наслідками інсульту, черепно-мозкових травм, хвороби Паркінсона, регенерації тканин, пошкоджених в результаті інфаркту, відновлення шкіри, пошкодженої в результаті опіків, лікування ракових захворювань і в інших сферах.


"Святий Престіл підтримує етично коректні дослідження, а також заохочує продовжувати наукові досліди, поважаючи моральні цінності, гідність людської особи й бажання приносити користь людству", – наголошується в повідомленні Святого Престолу.

 

За матеріалами http://be.radiovaticana.va