//

Святий Престіл занепокоєний ситуацією в Лівії

«Святий Престіл висловив занепокоєння і смуток з приводу кровавого придушення протестів, які на даний час відбуваються в Лівії »- сказав архиєпископ Сільвано Томазі, який є постійним представником Святого Престолу в ООН у Женеві, в п’ятницю на засіданні ради ООН з прав людини, яка була зібрана, щоб прийняти міри проти цієї північно- африканської країни.

 

Як в Єгипті, Тунісі та Алжирі, так і в Лівії дійшло до протестів проти правлячого режиму. Проте тільки в цій країні взялися до насильних дій за участю найманих солдатів з метою припинення протестів. На сьогодні неможливо назвати числа жертв, які пішли з життя ще від початку повстання. Дані про загиблих демонстрантів коливаються між сотнею і тисячею. Багато повідомлень говорять про братські могили на пляжі міста Тріполі, де поховані жертви.

 

Архиєпископ Сільвано Томазі сказав в п’ятницю на Радіо Ватикан: «Святий Престіл стверджує, що найбільш необхідним є припинити насилля і повернутися до діалогу, щоб побачити, як можна вирішити ситуацію. Ці протести виражають волю народу і дають йому право активно і демократично брати участь в управлінні державою».

 

Святий Престіл висловлює свою стурбованість і смуток з приводу кількості жертв в Лівії, а також цікавиться рішеннями, які прийме міжнародна спільнота для блага лівійського населення.

 

Архиєпископ Томазі акцентує на тому, що потрібно попередити «вихід», який є неминучим в разі, коли не буде знайдене мирне вирішення кризової ситуації.

 

Всі ці події чітко вказують на порушення основних прав людини, а саме на порушення свободи слова та свободи зібрання.

 

За матеріалами ZENIT.org