//

Святий Престіл з увагою ставитися до ролі "Renovabis"

  Голова Папської ради з нової євангелізації направив послання організаторам і учасникам Конгресу "Renovabis", який пройде з 30 серпня по 1 вересня в німецькому Фрайзінгу. Архиєпископ Ріно Фізікелла висловив "велику радість, що існують подібні Конгреси, що надають динаміку новій євангелізації". "Разом з будівництвом храмів, для" Renovabis "була і надалі залишається однією з головних турбота, щоб віра і дія були одним цілим. Євангелізація може відбутися тільки через глибоке внутрішнє відновлення віри, висловленої новою мовою і новими формами ", - переконаний ватиканський єрарх.

 

Майже 340 учасників з усієї Європи 16-го за рахунком Конгресу будуть дискутувати над тим, яким чином наблизити сьогоднішню людину до віри, а віру до людини. У зв'язку з цим, тут будуть обговорюватися також способи євангелізації на континенті, особливо в його східній частині. Головним доповідачем форуму в цьому році стане архиєпископ Роберт Цоліч, голова німецького єпископату.

 

"Renovabis" - католицька благодійна організація, що надає допомогу країнам східної і центральної Європи, що найбільш постраждали від атеїстичної системи комунізму, в яких були знищені релігійні структури, а християнська громада зазнала переслідувань за віру.

 

За матеріалами radiovaticana.org