//

Святий Престіл досліджує феномен "New Age"

Апостольська Столиця серйозно цікавитися явищем нових релігійних рухів. Як повідомляє Радіо Ватикану, 16 травня у Ватиканському Дому св. Марти відбулися консультації на цю тему, організовані Папською Радою з міжрелігійного діалогу. Близько 40 учасників, що представляли дикастерії Римської курії, папські університети, Конференцію єпископів Італії та вікаріат Риму, розглянули можливості для дослідження теми, яка заслуговує на увагу і роздуми, йдеться в офіційному повідомленні з нагоди зустрічі.

 

Стало відомо, що зараз продовжується вивчення феномена нових релігійних рухів, насамперед протестантських і "New Age", на рівні Папської Ради з міжрелігійного діалогу, Конгрегації євангелізації народів, Папських Рад зі сприяння християнській єдності та з культури.

 

Ватикан останніми десятиліттями систематично працював, аналізуючи новий для себе феномен, йдеться у повідомленні. З 1986 року, коли була опублікована коротка доповідь під назвою "Явище сект і нових релігійних рухів, як пастирський виклик", що стала результатом анкетування, проведеного на рівні єпископських конференцій, дикастерії Святого Престолу продовжили роботу з дослідження цього феномену.  Результатом цього стало видання антології текстів Католицької Церкви на цю тему за 1986-1994 роки. У 2003 р. вийшла книга "Ісус Христос носій Води Життя. Християнські роздуми про "New Age" під егідою Папської Ради з культури та з міжрелігійного діалогу, а 2004 року відбулися міжнародні консультації з появи того ж "New Age".

 

Згадана зустріч, на думку її організаторів, є ще одним кроком на шляху рефлексії, вивчення та знаходження ефективних пастирських відповідей.