//

Святіший Отець молився зі студентами римських університетів

15 грудня о 17.30 Бенедикт ХVI очолив в базиліці св. Петра різдвяне набоженство за участю студентів римських університетів. У своїй промові Папа нагадав слова апостола Якова, який заохочує хліборобів "чекати дорогоцінного плоду землі" (Як. 5, 7). Святіший Отець зазначив, що студенти живуть в культурному і громадському середовищі в часи, коли випробовуються нові і все більш складні технології, коли запрошення апостола може здатися анахронізмом. Але,  за словами Папи, воно "нагадує, що ми не самотні і не одинокі у побудові нашої історії. Бог не далеко від нас, Він оселився серед нас ".

 

Понтифік звернув увагу на інший аспект Послання св. апостола Якова, коли землероб "терпеливо чекав" (Як. 5, 7). "Цим хліборобом є сам Ісус, справжній хлібороб історії, який вміє чекати", - зазначив Папа. Святіший Отець наголосив, що люди багато разів намагалися побудувати світ без, або, навіть, проти Бога. В результаті історія була позначена трагічними ідеологіями, які врешті-решт виступили проти самої людини і її глибокою гідності.

 

"Постійний спокій у побудові історії, як на особистому, так і на громадському рівнях, здається чимось великим і складним", - зазначив Папа. Святіший Отець підкреслив, що "бути дорослим і терплячими, значить навчитися будувати історію разом з Богом, бо тільки заснована на Його повчаннях і створена разом з Ним будівля має міцні основи, її не використовують в ідеологічних цілях і вона стає дійсно гідною людини".

 

На закінчення богослужіння делегація іспанських університетів передала ікону Божої Матері "Sedes Sapientiae" (Престол Мудрості) делегації римського університету "La Sapienza", в якому образ Божої Матері залишиться на деякий час. Це стане першим етапом "Паломництва Марії", яке закінчиться міжнародною зустріччю університетських професорів в Римі в червні 2012 року.
 

За матеріалами: Ватыканскае радые