//

Свята Земля: Західні єпископи відкриті на діалог і солідарні з палестинцями

Триває візит єпископів координаційної групи, що допомагає місцевим християнським спільнотам, до Святої Землі. В рамках візиту єпископи відвідали Гору Кармель та зустрілися з представниками юдаїзму, ісламу та інших релігій. Відвідавши також різні святині, єпископи відвідали мера міста Хайфи.


Як інформує Радіо Ватикану, у греко-католицькому університеті міста Ібілін відбулась наукова сесія за участю євреїв, мусульман, друзів і бахаїв. Учасники дискутували на тему міжрелігійного діалогу в світлі таких подій як візит Бенедикта XVI до Святої Землі, зустріч в Асижі, а також візит делегації релігійних лідерів з Ізраїлю до Ватикану.


Солідарність із місцевими спільнотами християн єпископи підкреслили, беручи участь в недільних богослужіннях нарізних парафіях Святої Землі. Найбільшу увагу привернув візит єпископів до Гази. Представники єпископатів Європи і США запевнили місцевих християн у тому, що світ про них не забув.


У Газі з півтора мільйонів палестинців 2,5 тисячі становлять християни, 300 з яких – католики. Після Євхаристії достойні гості, серед яких був нунцій Антоніо Франко і патріарх Фуад Туаль, зустрілись з місцевою спільнотою і представниками звільнених із ізраїльського ув’язнення палестинців.


Єпископи висловили своє занепокоєння долею усього регіону, охопленого т.зв. арабською весною і підкреслили те, що беруть участь в побудові миру та справедливості на Близькому Сході.