//

Свята Місія з нагоди РОКУ ВІРИ

28 листопада в перший день Филипівки, передріздвяного посту, в парафії Святого Йоана Христителя в селі Загвіздя Тисминецького району розпочалася парафіяльна місія. Місія проходила в рамках відзначення Року Віри, проголошеного Вселенським Архиєреєм Бенедиктом XVI, Папою Римським та Синодом Єпископів Української Греко-Католицької Церкви. Провести місію о. Іван Шевчук, парох, запросив провести священиків Згромадження Воплоченого Слова з Крихівецького Чоловічого Монастиря о. Йосафата Бойка та о. Софрона Зелінського. Допомагали брати та сестри монахині.


Процесійно місіонерів зустрів о. Іван Шевчук і урочисто розпочалася Божественна Літургія, яку очолив о. Йосафат. В часі проповіді пояснив що таке місія і для чого вона проводиться. А в часі місійної науки після відправи звернув увагу на три речі, які потрібно знати людині, щоби спастися – знати у що вірити, знати що робити і знати, чого бажати, прагнути в цьому житті. І тому, за словами місіонаря, людина має Символ Віри, щоб знати добре у що вірити і особливо в цьому році віри, утверджувати власну віри і розвіювати сумніви щодо віри навчанням та катихизацією; має також 10 божих заповідей, які допомагають знати, що можна робити, а що заборонено; має також молитву Отче Наш, де сказано, чого має прагнути людина – щоби святилося ім’я Боже, щоби очікувала приходу Царства Божого,щоби була воля Господня у всьому і завжди. Кожного ранку і вечора вірні слухали місійні науки, а також по вечорах відбувалися так звані дискусії, питання-відповіді на теми віри (всі присутні могли задавати запитання усно чи писати на листочках і священики відповідали).


Протягом трьох днів – від четверга до суботи – відбувалися зустрічі з учнями в школі, з дітьми в дитячому садку і при парафії. Відбулася також і зустріч з вчителями району, які перебували в школі на семінарі. Темою зустрічі стала така: християнські цінності у сфері виховання. В суботу по обіді о. Софрон провів зустріч з молоддю, а о. Йосафат зустріч з молодими подружжями на тему біоетики (аборт, штучні методики запліднення, дородова пренатальна діагностика, контрацепція). Протягом дня священики відвідали багатьох хворих по домівках, уділяючи святі Таїнства Сповіді, Євхаристії та Єлеопомазання.


В зранку була відслужена урочиста Божественна Літургія, яку очолив о. Йосафат у співслужінні з о. Іваном (парохом) та о. Софроном (місіонером). Заключну місійну проповідь виголосив на тему віри, як чесноти, яку треба плекати (утверджуватися у вірі) і свідчити (передавати іншим та захищати її).


Після Літургії відбулося мирування і благословення мощами св. Йосафата, а відтак освячення води. На завершення місії всі присутні відновили хресні обіцянки, тобто здіснили обряд “відречення сатани” та “обіцянки служити Христові і вірити в Нього”.


Дякуємо Богові за можливість проповідувати Слово Боже.


Прес-центр Згромадження