//

Свята Літургія мовою жестів у м.Плоцьк

З 20 листопада в плоцькому соборі щонеділі о 10.00 відправлятимуть Святу Літургію, перекладену мовою жестів. З ініціативою недільних Літургій для глухих в соборі виступив о. Пол Бєджицкі, душпастир глухих в полоцькій єпархії.
Над перекладом Святої Літургії на мову жестів працюють два клерики полоцької Вищої Духовної Семінарії: Даріуш Maльчик та Маріуш Maрчіняк. Вони закінчили курс мови жестів та проходять практику в полоцькім середовищі  Польської Асоціації Глухих.

 

"Такі Літургії колись були в плоцькому соборі – згадує о. Павел Бєджицкі. - Після перерви хочемо повернутися до них. Сподіваємося таким чином інтегрувати глухих людей, щоб вони могли переживати Літургію у святині, а не, як дотепер, в середовищі Польської Асоціації Глухих в Плоцьку", пояснює о. Бєджицкі.

 

Душпастир додає, що якщо хтось не розуміє, що відбувається на Літургії, він не зможе пережити її духовно. Переклад на мову жестів допоможе глухим людям відчути присутність Бога і повною мірою пережити священне.

 

Перша Літургія мовою жестів відбудеться в соборі в неділю Христа Царя, 20 листопада, о 10.00. Глухі люди мають стати у храмі так, щоб бачити клериків, які пояснюють.

 

За матеріалами: wiara.pl