//

Свята Хільдеґарда з Бінґен стане четвертою жінкою, що удостоїлася звання Доктора Церкви

Цієї неділі Бенедикт XVI проголосить св. Хільдеґарду Бінґенську Доктором Церкви. Вона буде четвертою жінкою в цій групі. З цього приводу німецький єпископат, намагаючись ще більше поширити інформацію про святу ХІІ століття, опублікував книжку "Хільдеґарда з Бінґен: свята і Доктор Церкви".

 

У вступі до праці, що має понад 80 сторінок, глава німецького єпископату подякував Папі за те, що таким значущим способом наголосив на спадщині св. Хільдеґарди. Ця брошура покликана допомогти всім, хто "цікавиться цією незвичайною людиною та її вченням. Хільдеґарда була не тільки вченою – написав Архиєпископ Роберт Цолліч – але і майстринею життя, яка показала, як приймати відповідальність, черпаючи з Євангелія".

 

У першій частині брошури представлена біографія середньовічної святої, а також її велика праця. Наступні розділи присвячені її сприйняттям Рейну. Велику частину становлять оригінальні цитати Хільдеґарди, які мають допомогти зрозуміти її богословську думку.

 

Цілісність опрацював історик отець професор Райнер Берндт ТІ з університету Святого Георгія у Франкфурті-на-Майні. Його працю єпископи зробили доступною в електронній версії на інтернет-сторінці єпископату.

 

За матеріалами: Radio Watykańskie