//

Священнослужителі Львівської архиєпархії роздумували над стратегією Церкви

«Парафія є місцем у якому зароджується християнин, зростає у святості, тому праця священика є дуже важливою, адже він працює у просторі, де людина зустрічається з Богом у тайні хрещення, провадить життям та відпроваджує її до вічності. Ось чому парафія є місцем де реалізується людська святість», - сказав Преосвященний владика Венедикт, Єпископ-помічник Львівської архиєпархії, під час презентації пастирського листа Блаженнішого Святослава «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом».


Преосвященний владика Венедикт зауважив, що люди не потребують від священиків, щоб вони були добрими менеджерами чи адміністраторами, «вони хочуть почути конкретну пораду, щоб ми не просто сказали як, але навчили молитися, люди хочуть, щоб ми були експертами по Бозі і про те яким би мало бути життя живої парафії у Христі».

 

«Сьогодній на цій зустрічі ми говорили про певний план, напрямок за яким ми хочемо рухатися, як церковна спільнота. – розповідає о. Михайло Гарват, голова Митрополичої катехитичної комісії УГКЦ. - У минулому році у Бразилії, Синод Єпископів УГКЦ приймає рішення про складення плану до 2020 року і він є дуже промовистим «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом». В цьому контексті ціла наша Церква, як в Україні так і з-за кордоном рухається і визначальним і промовистим у цьому напрямку є Пастирський лист Блаженнішого Святослава».

 

На презентації, яка проходила у Львівській духовній семінарії Святого Духа, були присутні понад 300 священнослужителів Львівської архиєпархії. Владика Венедикт ознайомив присутніх із основними тезами пастирського листа Блаженнішого, про Боже Слово і катехизацію, пізнання правд віри і втілення їх у щоденне життя, участь у літургійному і молитовному житті, а також про життя у Святих Тайнах, про служіння ближньому і парафіяльний провід та ін..

 

Після доповіді о. Ореста Фредини, пароха храму Різдва пресвятої Богородиці про парафіяльний провід, учасники у малих групах роздумували, як реалізувати у практичне життя поставлене завдання.

 

Варто пригадати, що Блаженніший Святослав (Шевчук), Глава УГКЦ представив Стратегію розвитку УГКЦ на період до 2020 року 5 жовтня 2011 року, під час прес-конференції в УНІАН. За словами Предстоятеля УГКЦ, для виконання вищевказаної місії Церкви, єпископи вирішили якнайчіткіше визначити стратегію діяльності Церкви на наступні роки. Щоб полегшити втілення цього проекту та кращого відстеження його перебігу, було визначено період десять років: до 2020 року (включно).

 

Прес-служба Львівської архиєпархії