//

Священиків і журналістів не зможуть допитувати в суді

Нардепи визначили категорії осіб, які не можуть бути допитані як свідки за даними, отриманими при виконанні професійних обов'язків. Депутати вирішили, що священики і журналісти не можуть бути свідками в суді з приводу довіреної їм конфіденційної інформації. За таку редакцію статті 65 нового КПК проголосували 259 карток депутатів.

 

Як передає кореспондент ЛІГАБізнесІнформ, в цій статті зазначено, що захисники і представники потерпілого або позивача не можуть бути допитані як свідки обставин, які стали їм відомі у зв'язку з виконанням функцій представника чи захисника; адвокати не можуть свідчити про відомості, що становлять адвокатську таємницю; нотаріуси - про відомості, що містять нотаріальну таємницю; медики - про відомості, що містять лікарську таємницю; священнослужителі - про відомості, одержані на сповіді; журналісти - про відомості, які містять конфіденційну інформацію професійного характеру, надану на умовах нерозголошення.

 

При цьому захисники і представники потерпілого, адвокати, нотаріуси, медики і священнослужителі можуть бути звільнені від обов'язку зберігати професійну таємницю. Таке звільнення здійснюється у письмовій формі за підписом особи, який довірив їм ці відомості, і в позначеному ним обсязі.

 

Разом з тим, депутати не підтримали поправку, якою пропонувалося включити журналістів до переліку осіб, які можуть бути на таких умовах звільнені від обов'язку зберігати професійну таємницю.

 

Джерело: РІСУ