//

Священики Коломийсько-Чернівецької єпархії провели спільну розколяду

6-7 лютого священики двадцяти деканатів Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ провели розколяду разом із Правлячим Архієреєм Миколаєм (Сімкайлом).

 

Понад двісті священиків єпархії впродовж двох днів прославляли народженого Ісуса Христа спільною колядою, обмінювалися взаємними привітаннями та ділилися душпастирськими справами.

 

Кожен священик мав можливість привітати свого Архієрея, а також один одного із Різдвяним торжеством, оскільки вже завершується святкування цього особливого празника.

 

Слова привітань і побажань для єпарха від імені священиків промовив о. мітрат Валерій Сиротюк, вікарій Буковинський. “Вітаємо Вас, Преосвященний владико, з Різдвом Христовим, яке принесло радість для кожного, вітаємо з цією колядою. Бажаємо здоров’я та сил для служіння нашій Церкві на прославу Господа. Ми є ті сини, які шанують Вас, на яких можете понадіятися. Під вашим Архієрейським проводом хочемо допомагати вам у служінні Богові та людям. На многії і благії літа!”, – сказав о. Валерій.

 

Владика Миколай запевнив священнослужителів у своїх молитвах і висловив співпереживання за кожного із них.

 

“Щиро дякую вам за ту працю, яку ви виконали за минулий рік, а також впродовж вашого священичого служіння. Наша Церква є молодою, котра в своєму лоні має здебільшого молоде покоління священиків, має вас. Нехай той молодий дух приводить вас до кожної людини, яка очікує Доброї Новини та зустрічі з Богом. Шукайте нових форм євангелізації, щоби якнайкраще виконати дану нам місію, до котрої покликав всіх нас Христос. Пам’ятайте про дітей, яких потрібно відвідувати в школі, про молодь, яка не завжди хоче відкритися на Бога та жити за Його заповідями; пам’ятайте про старше покоління, яке очікує вашої підтримки та доброго слова; пам’ятайте про бідних і немічних, у яких повинні бачити самого Христа. Таке служіння нехай буде для всіх вас пріоритетом в священичому житті”, – сказав єпископ.


Джерело: Прес-служба єпархії