//

Священик зняв фільм, в якому звучать наукові докази існування Бога

Новий фільм філософа, священика і продюсера Роберта Спітцера спрямований на інтеграцію віри і розуму через твердження, що існування Бога може бути доведено за допомогою наукових аргументів. "Я абсолютно впевнений, що дані, отримані з фізики, свідчать про існування Бога і, звичайно, не віддаляють від Нього", - зазначив отець-єзуїт в інтерв’ю для американської агенції "CNA". У 49-хвилинному документальному фільмі під назвою "Космічні витоки", виступають 8 фізиків, які обговорюють теорію великого вибуху, теорії сучасної фізики і, нарешті, необхідність Творця. У стрічці беруть участь серед інших о. Міхал Хелер, польський філософ і член Ватиканської обсерваторії, а також лауреат Нобелівської премії Арно Пензіас.

 

"Всесвіт не міг сам виникнути з нічого, хтось повинен був зробити його, і цим кимось, був трансцендентний Творець", - приходять до висновку фізики, що виступають у фільмі.

 

Цікаво, що фільм доступний у двох версіях, оригінальній і "католицькій", з додатковими функціями, які пропонують віруючим більш глибоке католицьке і філософське розуміння всесвіту. Отець Спітцер заявив, що створював фільм спеціально для людей, які на шляху віри чи пошуку Бога вимагають доказів, насамперед, наукових.

 

"Космічні витоки" будуть доступні на сайті "Amazon" від середини серпня. Фільм можна придбати також на сторінці www.cosmicoriginsfilm.com.

 

За матеріалами radiovaticana.org