//

Священичі та дияконські свячення у Китаї

В континентальному Китаї 110 семінаристів завершило в щойно закінченому академічному році філологічно-теологічне навчання в семи офіційно діючих семінаріях. В інших трьох, що залишились, цього разу випускників не було.


Ці дані передано ватиканському агентству Fides з Хебею, де в цьому році навчання завершила найбільша кількість семінаристів, а саме 26. Вони, очевидно, не стосуються Гонконгу і Макау, а тим більше Тайваню, де Церква знаходиться в цілком іншій ситуації.


У різних китайських єпархіях цими днями відбувались священицькі і дияконські свячення.


18 червня в Шанхаї сім нових дияконів отримало свячення під час Служби Божої, яку відправили 78 священиків за участю близько тисячі вірних. 31 травня в єпархії Ба Менг у Внутрішній Монголії на свячення двох нових священиків зібралось понад 1900 осіб.


Натомість на Тайвані, в Каошунзі, дияконат отримав трьох семінаристів з місцевої семінарії Redemptoris Mater, в якій готують до священства кандидатів, що походять із спільнот неокатихуменів в різних країнах. Новими дияконами цієї тайванської  єпархії є еквадорець, іспанець і малайзієць.


За матеріалами Radio Watykańskie