//

Свобода віросповідання – запорука загального блага

Кардинал Раймонд Лео Берк, префект Апостольської сигнатури, вищої судової інстанції Ватикану, заявив, що без релігії в суспільстві політичні лідери ризикують порушувати основні права громадян. «Усі країни повинні гарантувати вільне віросповідання, яке спрямоване на захист вчення і практики релігійної віри заради загального блага», – сказав кардинал, який перебуває з візитом в США.

 

Єрарх заявив, що «помилкове сприйняття» морального закону, в сучасному суспільстві призвело «до настільки ж помилкового виключення з громадської дискусії питань морального права й совісті». «У багатьох, так званих, розвинених країнах, ми є свідками збільшення тенденції незабезпечення громадянам найбільш фундаментального права, права слухати своє сумління, сформованого на підставі права розуму і навчання Церкви», – зазначив кардинал Берк.

 

Єрарх звернув увагу на політичних лідерів, які називають себе католиками, «але приймають закони, які порушують моральний закон», що є неприпустимим, хоча дуже часто трапляється в сучасній політиці. Кардинал звернув увагу на позитивну службу, яку виконує віра в політичному житті, «тому, – підкреслив він, – ми повинні залишатися непохитними її свідками, навіть перед обличчям байдужості та ворожості».


За матеріалами Ватыканскае радыё