//

Свобода совісті у Канаді може опинитись під загрозою

Захистити свободу віросповідання і протистати урядовим ініціативам щодо шкіл у канадській провінції Онтаріо закликав католиків і некатоликів кардинал Томас Коллінз. Митрополит Торонто від імені всіх єпископів провінції Онтаріо попередив, що проект закону, який підготувала керівна ліберальна партія, передбачає створення у школах, і також католицьких, клубів «боротьби з насильством за ознакою сексуальної орієнтації». Насправді ж мова йде про промоцію активного гомосексуалізму, що, як відомо, противиться вченню Католицької Церкви.


Але наслідки застосування такого законодавства, як зазначив кардинал, будуть впливати не тільки на католиків. Він вважає, що коли цей закон стане законом, то порушуватиме свободу дій відповідно до принципів совісті.


Кардинала підтримала Campaign Life Coalition, яка давно виступає проти форсування цього закону через гей-лобі. «Католики і люди усіх віросповідань та релігій повинні зараз виступити проти жорстоких підступів диктаторського уряду», – підкреслила Мері Елен Дуглас з Campaign Life Coalition.

 

За матеріалами info.wiara.pl