//

Світові кінопрем'єри під час ВМД

В рамках Всесвітнього Дня Молоді у Мадриді відбудуться дві світові кінопрем'єри: "Крістіада" Діна Райта з Енді Гарсія та Євою Лонгорією в головних ролях і "Садівник Бога" італійського режисера Ліани Марабані.

 

Режисер "Крістіади" Дін Райт відомий як фахівець з візуальних ефектів, який брав участь у зйомках "Володаря перснів" та "Хронік Нарнії". "Крістіада" – його режисерський дебют. Потужний акторський склад фільму представляють Енді Гарсія ("Одинадцять друзів Оушена", "Хрещений батько 3"), Єва Лонгорія, Едуардо Верастегі, Пітер О'Тул, Брюс Грінвуд, Брюс МакГілл.

 

В основі сюжету фільму події громадянської війни у Мексиці 1926-1929 років.. Причиною військового конфлікту між повстанцями крістерос та урядовими військами стали деякі положення мексиканської конституції 1917 року, які обмежували права Католицької Церкви: наприклад, клирикам заборонялося носити богослужбовий одяг поза церквою, критикувати уряд (покарання за це сягало 5 років ув'язнення). Було закрито монастирі й церковні школи, заарештовано архиєпископа Мексики, який виступав за скасування нових положень конституції.

 

Крістерос – "воїни Христа" – озброєні загони мексиканців, які зі зброєю в руках виступили на захист колишнього становища Церкви в країні. Вони зібрали у свої загони багатьох, хто співчував проблемі. Проте ставлення до них змінилося після того, як в результаті їх нападу на поїзд, що перевозив гроші, загинув 51 мирний житель.

 

Сюжет фільму розповідає про долі відомих діячів повстання. Енді Гарсія грає генерала Енріке Горостьета Веларде, що очолює крістерос. Едуардо Верастегі грає мученика Анаклет Гонсалеса Флореса – католицького адвоката, страченого у 1927 році та зарахованого до лику блаженних Папою Бенедиктом XVI у 2005 році. Персонаж Сантьяго Кабрера – відомий католицький священик Хосе Рейес Вега, який взяв у руки зброю і зробив серйозні помилки.

 

Крім очікуваних світових прем'єр, у 16 кінозалах столиці Іспанії демонструватимуться відомі фільми, в основі сюжету яких лежать події, пов'язані з темою Христа, життям Церкви або вірних: "Там, де живуть дракони", "Страсті Христові", "Остання вершина" та інші.  У рамках свята організовано зустрічі з відомими акторами і режисерами, які сповідують християнство.

 

За матеріалами sedmitza.ru