//

Свідчення власного життя – «метод» нової євангелізації

Нова євангелізація потребує сильної Богом родини і відважного свідчення молодих людей, які своєю вірою зможуть потягнути ровесників. Про це говорили учасники синоду єпископів під час десятої генеральної конгрегації.


Незалежно від континенту, з якого походили, всі промовці однозгідно закликали зайнятися особливою турботою про родину і добрим приготуванням молоді до спільного подружнього життя.


«Хто має дітей – той має надію» - підкреслювали єпископи, пригадуючи, що Європа зі своїм щоразу меншим природнім приростом здається зараженою «вірусом страху перед майбутнім».


Знаком надії синодальні отці вважають щоразу активніше заангажування молоді в євангелізації. Вони можуть притягувати своїх ровесників до Христа за допомогою інтернету, мистецтва чи музики.


Було підкреслено важливу роль катехитів, особливо там, де бракує священиків, і те, що вони потребують такої ж доброї формації. «Для того, щоб проголошувати, треба знати те, в що віриш» - ствердили єрархи з Африки і Латинської Америки. Віра не може бути лише пустим активізмом, а милосердя – філантропією.


У вчорашніх виступах активно обговорювався міжрелігійний діалог як специфічне місце євангелізації, про що говорили єпископи близькосхідних країн та Африки, яка у східній своїй частині досвідчує справжню експансію ісламу. «Християнська весна» завдяки Божій ласці і новій євангелізації може спричинити розвиток справжньої «арабської весни», демократії, свободи, справедливості і миру, відкидаючи при цьому всі форми насильства і ламання прав людини. Власне свідчення життя було вказане як «метод» нової євангелізації.

 

За матеріалами: pl.radiovaticana.va