//

Суд Пакистану зняв усілякі обвинувачення в «богохульстві» з молодої християнки

Пакистанське правосуддя зняло обвинувачення проти молодої християнки, звинуваченої в оскверненні корану, – повідомили у вівторок її захисники та урядові джерела. Справа Рімши викликала бурхливу реакцію як у Пакистані, так і закордоном.


В середині серпня неграмотну Рімшу, яка, на думку лікарів, є віком близько 14 років, сусіди звинуватили в тому, що вона спалила сторінки, що містили вірші з корану. Відповідно до місцевого закону про богохульство, за такий акт дівчині грозило довічне ув’язнення. У цій країні, навіть якщо вдастmся довести в суді невинність обвинувачених, на них переважно чекає смерть від рук ісламських фанатиків.


У вересні дівчину відпустили під заставу і разом з сім’єю помістили в «безпечному місці».


«В суді ми довели, що немає жодного свідка, котрий бачив як Рімша спалювала коран», – повідомили адвокати. Захист робив головний наголос на молодий вік обвинуваченої і її неграмотність.


Факт зняття обвинувачень підтвердив пакистанський міністр у справах національної гармонії Пол Бхатті, відповідальний за діалог між мусульманською суннітською більшістю та меншинами. «Це історичне рішення відіб’є охоту в людей висловлювати несправедливі обвинувачення», – зазначив міністр Бхатті. Він також припустив, що це рішення зможе покращити імідж Пакистану закордоном.


Міністр Бхатті, брата Шахбаза котрого вбили минулого року за спробу внести зміни до закону про богохульство, подякував окремим представникам мусульман за підтримку молодої християнки.


Християни, що становлять 4 відсотки зі 180-мільйонного населення Пакистану, стверджують, що є практично беззахисними перед закидами в богохульстві. На їх думку, в багатьох випадках такі звинувачення використовуються для зведення особистих порахунків.


За матеріалами wiara.pl