//

Сучасна Іспанія нестримно втрачає християнські цінності

Університет Барселони «на невизначений термін» залишився без Літургій. Керівництво університету вирішило закрити каплицю при факультеті економіки і комерції, не дивлячись на численні протести віруючих — студентів і викладачів, пише HazteOir.org.

Причиною закриття каплиці керівництво університету назвало «відсутність безпеки». У 2009 р. подібний аргумент використовував уряд Іспанії, закриваючи базиліку Святого Хреста в Долині Полеглих. Базиліка потребувала невеликої реставрації.

Проте каплиця Університету Барселони знаходиться в хорошому технічному стані, а «відсутність безпеки» в університеті пов'язують з погрозами і образами на адресу віруючих студентів і викладачів, які останні кілька місяців постійно з'являються в інтернеті, а також у вигляді написів на стінах. У листопаді минулого року «прогресивні» студенти університету захопили каплицю і деякий час перешкоджали продовженню служби.

Закриття каплиці в Університеті Барселони підтверджує намір соціалістичної влади знищити «публічні вираження католицької віри, як конфліктні і небажані». Сьогодні в Іспанії найкращий спосіб вирішити проблеми, пов'язані з публічним вираженням віри, — просто вигнати її з конфліктних місць.

У минулому надзвичайно релігійна Іспанія, при уряді Сапатеро стала однією з найбільш «вільнодумних» європейських країн. Через 30 років після закінчення режиму Франко, який знов зробив католицизм державною релігією, число віруючих стало зменшуватися. У 2002 р. 80% іспанців називали себе католиками. У 2010 р. їх стало на 10% менше.

Сучасна Іспанія все більше відходить від християнських цінностей. Так, на початку цього року, не дивлячись на багаточисельні протести, Мадрид узаконив аборти. У 2005 р. уряд Сапатеро ухвалив закон, який дозволяє гомосексуальні «шлюби». За останніх 5 років в країні зареєстровано 20 тисяч таких союзів. Якщо раніше це могло викликати в суспільстві крайнє роздратування, то зараз в країні активно борються за права сексуальних меншин. Останній інцидент був пов'язаний з синдикатом «Андалузьким синдикатом робочих», який вимагав вигнання з Університету Севільї «Руху християнської культури» після того, як християни випустили книгу про лікування від гомосексуалізму.

 

За матеріалами sedmitza.ru