//

Створено Міжнародну асоціацію релігійних журналістів

Для журналістів, котрі висвітлюють питання релігії деколи буває важко знайти свою аудиторію, особливо в часи, коли немає скандалів чи конфліктів, про які можна написати. Може відбуватись певний розвиток в управлінні Церкви чи у міжрелігійних відносинах, однак ці повідомлення не є настільки ж важливими для читача.


З метою винести професійне висвітлення релігійних новин на такий же рівень, як політичні чи економічні, була створена Міжнародна асоціація релігійних журналістів (The International Association of Religion Journalists).


Як зазначила президент Асоціації, Марія-Паз Лопес, однією з головних проблем релігійних журналістів є те, що їм доводиться переконувати редакторів видань в тому, що подана ними інформація є важливою для читачів. «Тому ми хочемо об’єднати зусилля для того, щоб переконати медіа індустрію в тому, що інформація про релігію є дуже важливою для розуміння реалій світу», - розповідає п. Марія-Паз.


Створена Асоціація вже привернула зацікавлення журналістів і блогерів із 90 країн світу. Багато з них походять з Африки та країн арабського світу, де релігія стала ключем для розуміння реалій життя.


До Асоціації можна безкоштовно приєднатись на сайті theiarj.org. Членів закликають ділитися контактами та досвідом щодо висвітлення подій у різних релігіях світу.


На сайті Асоціації можна знайти календар конференцій, нові статті, статистику, а також словник релігійних термінів, що допомагає розуміти і пояснювати інформацію ширшій аудиторії.


За матеріалами Romereports.com