//

Створено Конференцію єпископів Східного Тимору

Архиєпископ Леопольдо Жиреллі, Апостольський нунцій у Східному Тиморі, поінформував, що Святий Престол затвердив статут Конференції католицьких єпископів цієї країни. На чолі єпископату став ординарій Баутау єпископ Басіліо до Наскіменто.


До складу церковних структур Східного Тимору входять 3 єпархії, в яких працюють 4 єпископи. Єпархії не утворюють єдину митрополію, але кожна з них підлягає безпосередньо Святому Престолу. Східний Тимор до 1975 р. був португальською колонією. Цього року Лісабон визнав незалежність усіх своїх колоній. Однак в 1976 р. частину території Східного Тимору захопила Індонезія, що вилилося у війну. Повну державну незалежність Східний Тимор здобув у результаті референдуму 30 серпня 1999 року.


Як інформує Радіо Ватикану, важливу роль у формуванні національної самосвідомості місцевого населення відіграла Католицька Церква, якою керував впродовж багатьох років єпископ столиці країни Ділі, Карлуш Феліпе Хіменес Бело. Єрарх в 1996 р. став лауреатом Нобелівської премії миру.