//

Створення ординаріату для колишніх лютеран цілком можливе, – префект Конгрегації віровчення

Під час презентації своєї книжки на тему богослів’я Бенедикта XVI, префект Конгрегації у справах віри говорив про те, що цілком можливо, щоб Католицька Церква дозволила лютеранам, які хочуть повернутись до Її лона, зберегти свої традиції так, як це було у випадку англікан.


«Світ лютеран відрізняється від світу англікан, серед яких завжди були ті, хто був ближчий до католицизму», – зазначив Архиєпископ Герхард Людвіг Мюллер, додаючи, що декотрі лютерани мають надію на повернення до повної єдності з Римом.


«На моїй батьківщині, в Німеччині, протестанти часто не лише не противляться католицизму, часто вони дотримуються католицьких традицій», – зазначив ватиканський єрарх. – «Серед них мають бути і такі, які вважають, що ІІ Ватиканський собор провів ті реформи, яких прагнув Мартін Лютер».


Нагадаємо, що Папська конституція «Anglicanorum coetibus» від 2009 року дозволила англіканам, які хотіли б повернутись до лона Католицької Церкви, створювати персональні ординаріати, в рамках яких вони могли б зберігати свої унікальні традиції. На даний час вже функціонують ординаріати Матері Божої Уелсінгемської (для Англії і Уельсу), катедри св. Петра (для США і Канади) та Матері Божої Південного Хреста (для Австралії).


За матеріалами wiara.pl