//

Студенти-мусульмани з Католицького Університету Америки відкинули твердження про те, що навчальний заклад упереджено ставиться до мусульман

 Студенти-мусульмани, котрі навчаються в Католицькому Університеті Америки (КУА) заявили, що не підтримують твердження про те, що навчальний заклад упереджено ставиться до мусульман.

 

«Ні я, ні будь-хто з інших студентів-мусульманів ніколи не мали скарг проти КУА з якої-небудь причини», - сказав другокурсник Алаві аль Хашем.

 

Раніше вже повідомлялося про те, що Католицький Університет звинувачення у дискримінації по відношенню до студентів-мусульманів, про що писала університетська газета The Tower.

 

Звинувачення розглядаються Районним департаментом округу Колумбія з прав людини, який оперує жорсткими антидискримінаційними законами в країні.

 

Відповідно до офіційно поданої скарги, КУА «не надає належного простору, як це роблять інші університети, для здійснення студентами-мусульманами щоденного намазу, змушуючи їх таким чином шукати аудиторії, де їм заважає здійснювати намаз велика кількість католицьких символів, що суперечать їх релігії».


У скарзі на університет також згадується про дискримінацію по відношенню до дівчат-студенток, котрі не бажають проживати в тих гуртожитках, де живуть і юнаки, що є, на думку заявників, «кричущим порушенням жіночих прав».


За матеріалами www.sedmitza.ru