//

Стрийська єпархія відсвяткувала 12-ту річницю своєї діяльності

27 листопада 2012 року, у Катедральному храмі Успіння Пресвятої Богородиці м. Стрий відбулася святкова Божественна Літургія, з нагоди святкування Дня Стрийської єпархії УГКЦ.


Цьогоріч духовенство та миряни святкували 12-ту річницю діяльності своєї єпархії, покровителем якої є один із дванадцяти Христових учнів - св. ап. Яків.

 

Урочистість розпочалась із торжественної Архиєрейської Літургії, яку очолив Преосвященний Владика Тарас Сеньків, Апостольський Адміністратор Стрийської єпархії УГКЦ при співслужінні духовенства.

 

Літургійну проповідь Архиєрей розпочав із офіційного відкриття Року Віри в нашій єпархії, зачитавши апостольський лист Святішого Отця Бенедикта XVI під назвою «Porta Fidei», що в перекладі означає «двері віри», даний в Римі, у соборі Святого Петра 11 жовтня 2012 року.

 

Відтак, Преосвященний владика промовив: «Нехай согоднішня Божественна Літургія, яку ми всі разом співслужимо, стане передовсім нашою особистою життєвою відданістю Богові за все те, що Він нам дав. А також нашим спільним та особистим перепрошенням за всі наші прогрішення та нашим щирим благанням скріпленим сильною вірою аби Він дав нам силу та милість Святого Духа йти далі, сповняти свої обов’язки: священичі, християнські, мирянські, батьківські, синівські та громадські, всі обов’язки, якими Він нас кличе засвідчити про себе у цьому світі через наше життя і сповнити так, як Він від нас цього очікує, аби ми направду були єдина свята Божа родина».

 

«І нехай цей рік віри зробить наші стосунки із Христом Господом щораз міцнішими, адже у ньому є впевненість у майбутньому та гарантія правдивої та вічної любові», - на завершення зазначив Ієрарх.

 

По закінченні Літургії традиційно відбулося вручення церковних нагород та подяк священикам за ревне душпастирське служіння, а також мирянам за ревне служіння Церкві.

 

Урочистість завершилась спільною святковою трапезою.


Прес-служба Стрийської єпархії