//

Стовбурові клітини пуповини лікуватимуть цироз печінки

25 грудня науковий світ отримав повідомлення про важливе відкриття в медицині, яке стосуватиметься мільйонів людей на планеті. Група єгипетських вчених зі стовбурових клітин пуповини в момент народження (так зване "дитяче місце", яке народжується разом з немовлям), створили ліки CD133 на основі пошуків, які почалися в 2003 році в Карловому університеті Праги після відкриттів японських і американських дослідників.

 

Як сказав Папа, «етичні проблеми не виникають в цьому секторі, коли стовбурові клітини беруть із тканин дорослого організму, клітин пуповини під час пологів або з плодів, які померли природною смертю". Бенедикт XVI на зустрічі у Ватикані з учасниками конференції "Дорослі стовбурові клітини: освіта і майбутнє людини та культури ", яка проводилася в листопаді за ініціативою Папської ради з культури, звернув увагу, що" Церква пропонує свою підтримку тим, хто займається наукою з умовою, що вони враховуватимуть загальне благо людини і суспільства".

 

"В ході дослідження стовбурових клітин потрібно пам'ятати про невід'ємне право на життя кожної людини - з моменту зачаття і до природної смерті, - сказав Папа, звертаючись до вчених .- Знищення навіть одного людського життя ніколи не може бути виправдане з точки зору користі, яку воно принесе іншим ", - підкреслив Бенедикт XVI.

 

Новий препарат, як повідомляє "Європейський гематологічними журнал", допоможе врятувати мільйони життів. Цироз, який у списку причин ранньої смертності стоїть на 10 місці, впливає на стерильність людей. Лікування хворих цирозом дорого коштує суспільству.

 

Основними причинами цирозу є алкоголізм, інфекційні та паразитарні хвороби, а також може бути викликаний навіть сильною формою грипу.

 

Джерело: radiovaticana.org