//

Статуя Христа Відкупителя буде встановлена в Лондоні

У  Лондоні в районі Прімоуз планують встановити гігантську статую Христа Відкупителя за зразком пам'ятника на вершині гори Корковадо в Ріо-де-Жанейро.

 

Запропонований проект буде спонсорувати бразильський уряд, проект підкреслить перенесення олімпійського вогню з Лондона, де Олімпійські ігри відбудуться в 2012 році, на наступні Олімпійські ігри, які планується провести в Бразилії в 2016 році.

 

Лондонські консультанти, найняті бразильцями, перед тим, як залагодити плани з місцевою адміністрацією, почали поступово консультувати мешканців. ЗМІ стверджують, що організатори вимагають, щоб всі деталі плану залишалися в найсуворішому секреті. «Ми просимо, щоб всі повідомлення залишалися суворо конфіденційними. Ми віримо, що це прийнятно ».

 

Далі пояснюється, що жителі прилеглого району були поінформовані про пропонований план дизайнерською фірмою  See Me, Hear Me, Feel Me, ТОВ, як повідомляє газета London Evening Standard. Представник Dalton Warner Davis, однієї з компаній, які співпрацюють з Бразильською радою в справах туризму заявив, що «є ряд можливостей щодо дизайну та розташування, які розглядаються, і ще рано їх коментувати». У листі до жителів району Прімоуз дизайнери та команда консультантів пояснили, що статуя буде впізнавана у всьому світі і «на церемонії передачі будуть ЗМІ з усього світу». Далі в листі стверджується, що «обрана споруда традиційна і синонімічна з Ріо. Є намір розглянути плани в лютому », - повідомляє Camden New Journal.

 

За матеріалами: cnlnews.tv