//

Стартувала акція "Шептицький для дітей"

У Львівській школі для дітей з легкими вадами серця проведено святковий концерт.  Захід проходив у рамках акції "Шептицький для дітей", яку організовує управління культури Львівської міської ради.

 

Відтак, концерт  відбувся 29 березня о 16.00 год. у санітарно-загальноосвітній школі №1 імені Б.-І. Антонича (вул. Остроградських, 1). Показували свої таланти вихованці музичної школи №5, які співали, грали на музичних інструментах, ансамбль сучасного танцю "Данс-клуб", тощо. Відбулися майстер-класи з брейк-дансу для учнів школи.

 

    Цей концерт – справжнє свято для нашої школи. Діти мають змогу подивитися та послухати різні виступи своїх однолітків, дізнатися більше про митрополита Шептицького.

    директор школи №1 імені Б.-І. Антонича Орест Іваськів.

 

Акція "Шептицький для дітей" передбачає виступи дитячих колективів, проведення пленерів, майстер-класів для дітей з будинків дитини, будинків-інтернатів та для закладів, де навчаються діти з різними вадами.

 

    У 2011 році ми відзначаємо рік митрополита Андрея Шептицького. Ми започаткували ряд акцій для дітей спеціальних навчальних закладів. Оскільки, митрополит Шептицький був меценатом, який дарував людям свято, ми вирішили продовжити цю традицію. Концерт у школі для дітей з вадами серця – перший захід, який був проведений у рамках акції.

    начальник управління культури Львівської міської ради Андрій Вороновський.

 

Організатори акції подарували книги та диски про митрополита Андрея Шептицького, щоб діти змогли більше дізнатися про цього великого українського мецената. До акції також долучилися дитячі колективи Міського палацу культури імені Г.Хоткевича: ансамбль народного танцю «Квіти України», ансамбль народного танцю "Данс-клуб", вокальний ансамбль "Намисто".

Марта Іванишин

 

Джерело: www.city-adm.lviv.ua