//

Старий бойовий прапор Папських військ повертається до Ватикану

29 вересня князь Сфорца Русполі передасть прапор полеглих Папських військ корпусу ватиканської Жандармерії, повідомляє італійське агентство ASCA. З нагоди 150-ліття об'єднання Італії, в урочистість архангела Михаїла– заступника Жандармерії Ватикану, на площі Губернаторства відбудеться святкова церемонія. Прапор, який сім'я Русполі беззмінно зберігала з 1870-го року (падіння Папської області), нинішній принц побажав подарувати Бенедикту XVI на приватній аудієнції вранці в середу 28 вересня на згадку про полеглих в 1870 році папських солдатів і в особливий спогад про сім'ю Русполі.


Як повідомляє Зал Друку Ватикану, прапор буде зберігатися в Історичному музеї, в Апартаментах Нобіле Латеранського Апостольського палацу. Церемонія передачі відбудеться о 17.30 римського часу у присутності кардинала Тарчізіо Бертоне - держсекретаря Ватикану і кардинала Джованні Лайоло – президента Губернаторства.


Крім того, очікується присутність інших керівних працівників Міста Ватикан, а також благородних зборів і військових Італійської Республіки.


Корпус Жандармерії Ватикану стоїть на варті безпеки Папи в координації з Папською Швейцарською Гвардією. Окрім цього він здійснює функцію судової поліції Держави, контролюючи громадський порядок на всій території 24 години в добу безперервно цілий рік, і активно використовує передові технології у сфері безпеки. З 2008 року Держава-Місто Ватикан є членом Інтерполу, міжнародної організації кримінальної поліції. На посаді генерального інспектора корпусом командує 49-річний Доменіко Джанні, шеф ватиканської безпеки.


На аудієнції 28 вересня князь Сфорца отримав орден і стрічку св. Пія IX. Прізвище Русполі належить до старої чорної італійської аристократії, її флорентійське коріння сягає XIII століття.

 


Джерело: Ратцингер-Информ