//

Становище християн у Пакистані стає все небезпечнішим

 Ситуація християнської меншості в Пакистані продовжує ставати все більш небезпечною. У християнському районі в Карачі, в результаті нападу угруповання ісламських екстремістів був убитий один молодий чоловік і ще двоє отримали поранення. Про це розповів агентству "Fides" о. Маріо Родріґез, директор відділу Папських місіонерських ініціатив в Пакистані. Він зазначив, що в районі Еса Нагри, в якому сталося вбивство християнина, проживає близько 50 тис. прихильників Христа. Вони живуть у  крайній  бідності і не мають навіть найелементарніших побутових умов. Крім того, в цьому районі Карачі діє 15 християнських святинь, які належать різним конфесіям і співтовариствам і різним громадським організаціям, що піклуються про освітню, соціальну та економічну допомогу місцевим жителям.

 

За інформацією, що надходить з Пакистану, вони вже кілька разів за минулий рік стали жертвами нападів ісламських екстремістів. 29 серпня християни вийшли на мирну демонстрацію, щоб вимагати захисту від влади, але були розігнані поліцією, яка використовувала сльозогінний газ і сильно поранила протестантського пастиря і одного молодого християнина. Вони досі перебувають у лікарні. За славами громадських організацій, поліція замість того щоб шукати нападників на християн, заарештувала близько десятка сповідників  Христа.

 

На християн в Карачі нападають члени банд і терористичних ісламських угруповань і змушують їх платити особливий податок "джизію", який, згідно шаріату, накладається на немусульманські меншини. Терористи періодично і безкарно загрожують християнам, викрадають і б'ють їх.

 

У столиці Пакистану, Ісламабаді, вже більше двох тижнів залишається у в'язниці 11-річна християнська дівчинка з психічними розладами, звинувачена в "богохульстві", так як у неї були знайдені вирвані сторінки з Корану.

 

За матеріалами be.radiovaticana.va