//

США закликають Туреччину поважати християнське насліддя

Комітет Закордонних Справ Верховної палати конгресу США схвалив резолюцію, що закликає Туреччину відноситися з належною пошаною до християнської спадщини, повідомляє сайт «Ромфея». Резолюція була прийнята практично одноголосно - 43 голоси «за» і 1 «проти».

 

Американські конгресмени закликають Анкару припинити релігійну дискримінацію і утиск релігійних прав в церковній і освітній сферах. Так само в резолюції міститься заклик до повернення колишнім власникам християнської церковної власності.

 

Ініціаторами прийняття резолюції виступили республіканець Ед Ройс і демократ Говард Берман. У своєму виступ Ед Ройс підкреслив, що Туреччина вже давно є злісним правопорушником релігійних свобод у всьому світі.

 

Особливий відгук і радість прийняття резолюції викликало в грецьких і вірменських громадах американського суспільства.

 

Багато років світова спільнота спостерігає, як приходить в занепад унікальна християнська спадщина на території Туреччини. Побоювання викликають події, які відбуваються на території Турецької Республіки в північній частині острова Кіпр.

 

За 37 років окупації північного Кіпру залишається невідомою доля тисяч зниклих людей.

 

Архиєпископ Кіпрський Хризостом II всіма силами бореться за відновленні свободи на турецькій частині острова. У березні цього року він став ініціатором відповідного позову до Європейського суду з прав людини. Члени незалежної комісії, прибулі на Кіпр для розслідування справи, були затримані турецькою владою.

 

За матеріалами: Седмица-Ru