//

США: в країні велика релігійна байдужість

Ординарій американської єпархії Камден, єпископ Джозеф Галант назвав "тривожними" результати опитування на тему релігійних знань серед католиків штату Нью-Джерсі. Дослідження показало, що 60% респондентів - практикуючих католиків вважає, всупереч навчанню Церкви, що Ісус під час земного життя грішив. Єпископ зазначив, що ця цифра викликає тривогу. "Ми повинні зосередитися над тим, як ми навчаємо і інформуємо людей. Ісус є фундаментом нашої католицької ідентичності", - підкреслив єрарх. Він попередив про те, що помилкове розуміння доктрини віри - це тільки частина проблем, які показало дослідження.

 

Крім того єрарх зазначив, що в св. Літургії в суботи та неділі бере участь невелика кількість віруючих, а в парафіях єпархії відсутня дружня атмосфера. "Спортивні заняття, обв'язки на роботі і в школі - основні причини відсутності католиків на недільній літургії", - зазначив єпископ Галант.

 

З дослідження випливає, що 80% опитаних назвали себе християнами, одна третя з них назвали себе католиками. 30% назвали себе протестантами, а інші не ототожнюють себе ні з якою християнською конфесією.

 

За матеріалами radiovaticana.org