//

США: у пошуках віри

Церква у США вже повністю готова до створення Ординаріату для колишніх англікан, не вистачає лише відповідного рішення Конгрегації Доктрини Віри - заявив о. Скотт Херд, співпрацівник кардинала Дональда Вюрла, якому Апостольська Столиця доручила піклування місцевими конвертитами. У США англікани складають так звану Єпископальну Церкву, яка останніми роками зазнала серйозної лібералізації. Саме її ставлення викликає найбільше суперечок і сприяє розколу всередині Англіканської Спільноти. До них відносяться, зокрема, ставлення до гомосексуалізму, благословення одностатевих зв’язків та прийняття гомосексуалістів до священства, включаючи єпископів.

 

У такій ситуації все більше і більше американських англікан з надією дивляться на Католицьку Церкву. "Багато хто розуміє, наскільки велика прірва розділяє їх віру від дій та політики Єпископальної Церкви", - говорить о. Херд. На його думку, Святий Дух веде цих розчарованих англікан до Католицької Церкви. Це проявляється у тому, що над негативною мотивацією бере гору позитивна воля прийняття католицької віри, - зауважує американський священик.

 

Тим часом триває офіційний діалог між двома Церквами у Сполучених Штатах. Конференція Єпископату США опублікувала повідомлення після останньої сесії діалогу, яка стосувалася саме гомосексуалізму. Делегації обох сторін ознайомилися з протилежними позиціями обох Церков щодо цього питання. У повідомленні висловлено захоплення смиренням учасників діалогу, які зуміли терпляче вислухати аргументи протилежної сторони. Офіційні делегації католиків та англікан заявили, що, хоча й розходяться в думках щодо гомосексуалізму, проте існує багато інших моральних питань, у яких обидві Церкви мають таку ж позицію, - сказав він у заяві.

 

За матеріалами Radio Watykańskie