//

США: тісніша співпраця єпископів і католицьких університетів

У Сполучених Штатах Америки від 20 січня тривають розмови єпископів з президентами католицьких університетів. Зустрічі мають на меті зав'язати тіснішу співпрацю, щоб краще долучити католицьке освітнє середовище до справи євангелізації. Американський єпископат хоче найближчим часом завершити понад 10-літні консультації над втіленням апостольської конституції Івана Павла II Ex corde Ecclesiae.

 

У документі, що стосується католицьких університетів, Папа заохочував до того, щоб налагоджувати і підтримувати тісні особисті та пастирські контакти між навчальними закладами та церковною владою. Між ними має бути взаємна довіра, послідовна співпраця і постійний діалог. Хоч єпископи не беруть безпосередньої участі в управлінні внутрішніми справами університету, „ їх не слід вважати зовнішнім чинником, але учасниками життя католицького університету” – написав Іван Павло II в 1990 р.

 

Американський єпископат на щорічній зустрічі в листопаді підсумує місцевий досвід співпраці Церкви з академічним світом. Процес завершиться розробкою документу, який буде зобов'язуючим на рівні всього єпископату. Головною його метою є підкреслення значення католицької ідентичності університету, а також забезпечення студентів відповідною наукою віри і християнської моралі. Важливу роль повинні також відігравати зв'язки академічних представництв з життям місцевої Церкви.

 

За матеріалами Radio Watykańskie