//

США: католицька черниця удостоїлася нагороди за зусилля в боротьбі з торгівлею людьми

Сестра-монахиня з Конгрегації Місіонерок-комбоніанок Серця Ісуса Азазет Хабтезгі Кідане була нагороджена у Вашингтоні урядом США, повідомляє інформаційне агентство Misna. Мотивом премії стали її зусилля в боротьбі з торгівлею африканськими емігрантами. Черниця родом з Еритреї отримала пам'ятну нагороду з рук Хіларі Клінтон.
Про цю новину було також повідомлено на офіційному сайті Державного департаменту США. Рішення нагородити сестру-комбоніанку разом з 10 іншими кандидатами було прийнято на основі «Доповіді про торгівлю людьми в 2012 році», нещодавно опублікованої американською адміністрацією.


Сестра Азазет, яка присвятила цю нагороду жертвам торгівлі людьми, протягом двох років працює у співпраці з медичною громадською організацією «Лікарі за права людини» в Тель-Авіві та Єрусалимі, допомагаючи еритрейським і суданським емігрантам, які прибувають до Ізраїлю.


«Ми чули історії, які нам ніколи не хотілося б почути», - сказала комбоніанка, відзначивши тяжке становище цих емігрантів, які часто стають жертвами насильства та зловживань з боку торговців. Сестра Азазет закликала зупинити цю ситуацію, через яку «безліч людей страждають, вмирають, стають рабами».

 

За матеріалами radiovaticana.org