//

США: губернатор штату Нью-Джерсі ветував одностатеві "шлюби"

Губернатор американського штату Нью-Джерсі Кріс Крісті не погодився затвердити рішення парламенту штату про легалізацію одностатевих союзів, повідомляє Радіо Ватикану. Крісті, за віросповіданням католик, член Республіканської партії, завжди заявляв, що питання легалізації таких союзів має вирішуватися шляхом референдуму.

 

Рішення губернатора підтримала єпископська конференція штату Нью-Джерсі, прес-секретар якої о. Патрік Бренніган виступив на засіданні місцевого конгресу. У своєму виступі священик закликав парламентаріїв "визнавати шлюб, як союз між чоловіком і жінкою, який є фундаментом сім'ї, основного осередку суспільства". Крім того, прес-секретар єпископської конференції Нью-Джерсі нагадав, що хоча Церква виступає проти одностатевих союзів, вона також виступає і проти дискримінації гомосексуалістів, основні людські права яких буде завжди захищати. Він зазначив, що заборона одностатевих союзів не має нічого спільного з дискримінацією їх прав.

 

Губернатор Крісті, інформуючи місцевий парламент про своє "вето", запропонував як альтернативу, щоб депутати призначили спеціального представника з прав гомосексуальних пар на основі вже існуючого закону.