//

Спроби зупинити навернення на християнство в Ірані

Іранська влада конфіскувала 6500 Біблій у рамках останніх акцій, покликаних зупинити поширення Доброї Новини в цій країні, де позиції ісламу дуже сильні.

 

Оголошуючи про конфіскацію, що сталася між містами Зенджан і Абхар на північному заході Ірану, парламентський радник сказав, що християнські місіонери намагалися обманювати людей, особливо іранську молодь. Він додав: «Вони почали величезну кампанію, витрачаючи великі гроші і ведучи брехливу пропаганду, намагаючись спокусити наше суспільство. Є важливий момент, на який повинні звернути увагу інтелігенція, судові і релігійні інститути - всі релігії нарощують свої сили, щоб протистояти ісламу, інакше, чим можна пояснити таку велику кількість Біблій?»

 

У листопаді минулого року офіцери поліції і варти ісламської революції знайшли в автобусі і конфіскували 300 екземплярів Біблії, потім книги були спалені.

 

Як повідомляє місцеве християнське агентство Mohabat News, великий обсяг ввезених в Іран Біблій є об'єктом підвищеної уваги з боку іранського уряду. Згідно з повідомленнями агентства, "навернення людей на християнство завжди серйозно турбувало офіційних осіб Ісламської республіки".

 

Через державні ЗМІ влада проводить пропагандистську кампанію, нападаючи і дискредитуючи християнство. Минулого місяця в журналі Javan, інформаційному органі Корпуса Вартових Ісламської Революції (КВІР), були опубліковані образливі карикатури, що зображають Христа і християн. На одній з картинок намальований зневірений християнський пастор, який втомився проповідувати Євангеліє. Під малюнком написано, що робота християнських служителів в Ірані втратила свій "блиск і енергійність". У той же час факти, що повідомляються з Ірану, свідчать, що люди, особливо молодь, залишають іслам і звертаються до Христа більше, ніж будь-коли раніше.

 

Брехливі та образливі історії про християн також з'являються в урядових ЗМІ. Одна така стаття була опублікована на сайті Youth Online, в ній повідомляється, що жінки-євангелістки ходять по магазинах, використовуючи шоппінг як привід для початку розмови з продавцями, потім пропонуючи їм сексуальні відносини і ображаючи іслам.

 

За повідомленнями Mohabat News, іранська влада "вдалася до наклепів і образ проти християнської спільноти" через тривалі масові навернення до християнства. Також говориться, що "така поведінка відображає провал правлячого режиму, що намагається представляти ісламську ідеологію".

 

За матеріалами: Портал-Credo.Ru