//

Справжня перемога супроводжується внутрішньою переміною

Коротке повчання, виголошене перед проказуванням молитви «Ангел Господній» у неділю, 22 січня 2011 р., Святіший Отець Бенедикт XVI присвятив темі Тижня молитов за єдність християн, яка звучить: «Усі ми будемо перемінені перемогою Господа нашого Ісуса Христа». Папа зазначив, що ми покликані «споглядати Христову перемогу над гріхом та смертю, тобто – Його Воскресіння, як подію, яка радикально перемінює тих, хто вірить в Нього та відкриває їм доступ до невмирущого життя», адже прийняття перемінюючої сили віри в Ісуса «підтримує християн також і в шуканні повної єдності між собою».

 

Далі Бенедикт XVI зауважив, що приготовані польською екуменічною групою матеріали, призначені на цьогорічний молитовний тиждень, є підсумком історичного й духовного досвіду цього народу, який відзначався мужньою боротьбою з різними суперечностями, багато разів даючи докази великої рішучості, оживленої вірою, зрозумівши, що «справжню перемогу можна осягнути лише тоді, коли її буде супроводжувати внутрішня переміна». Це, за словами Святішого Отця, стосується також й екуменічних старань, адже видима єдність всіх християн – це Божа справа, дар з висоти, який вимагає смирення, щоб визнати нашу слабкість та прийняти цей дар. І як навчав блаженний Іван Павло ІІ – кожен дар стає обов’язком. «Єдність, отже, яка походить від Бога, – сказав Папа, – вимагає від нас щоденних зусиль для того, щоб відкриватись одні на одних у любові».

 

«Протягом багатьох десятиліть Тиждень молитов за єдність християн становить головний елемент екуменічної діяльності Церкви. Час, який присвячуватимемо молитві за повне сопричастя між Христовими учнями дасть нам нагоду глибше зрозуміти, наскільки ми будемо перемінені Ісусовою перемогою, силою Його воскресіння», – сказав наприкінці Бенедикт XVI, запрошуючи римлян на екуменічне богослуження, яке він очолить в Папській базиліці святого Павла поза мурами з нагоди завершення Тижня молитов за єдність християн.

 

Джерело: Радіо Ватикан