//

"Справжня криза - це криза виховання". Кардинал Тарчізіо Бертоне

«Святі є не лише особами, яких ми почитаємо, але - прикладом для наслідування». Цю правду пригадав у неділю, 5 лютого 2012 року, Державний секретар Ватикану кардинал Тарчізіо Бертоне. У катедральному соборі міста Катанії що на Сицилії, з нагоди свята святої Аґати, він очолив урочисту Архиєрейську Літургію.

 

Нігілізм це темінь зла, що роз’їдає сучасну молодь, - сказав під час проповіді кардинал. Відповідь, яку мають дати сьогодні вчителі молоді, має бути такою, щоб зрозуміло та доступно навчити розрізняти цінності життя.

 

Юна дівчина Аґата, яка несе у своєму імені послання добра (у перекладі з грецької мови ім’я святої означає доброта), умістила у собі насіння доброго життя, що походить з Євангелія. Вона тим самим стає для нас зразоком для наслідування і виховання. "Вчитися доброму життю, що струменить з Євангелія за прикладом святої Агати, - продовжував кардинал Тарчізіо Бертоне, - є для нас своєчасним та достовірним зразком".

 

Кардинал звернувся із закликом про відновлення ролі сім’ї у вихованні. Справжня криза не має економічного спрямування, навіть якщо вона є дуже глибокою, а є кризою у сфері виховання. Подолати її можемо також тоді, коли будемо опиратися на приклад життя святих, - зазначив він.

 

Джерело: Радіо Ватикан