//

Справа Меджугор’я не вирішиться так швидко

Речник Ватикану спростовує інформацію про те, що Папа нібито вже до кінця грудня отримає звіт Міжнародної комісії при Конгрегації віровчення, котра досліджує об’явлення в Меджугор'ї.

 

У коментарі National Catholic Register о. Федеріко Ломбарді сказав, що комісія, яка діє при Конгрегації віровчення, потребує набагато більше часу для того, аби випрацювати документ.

 

«Я розмовляв з головою комісії кардиналом Камілло Руіні і можу з упевненістю сказати, що опрацювання рапорту займе набагато більше часу», - сказав о. Ломбарді. Одночасно речник Ватикану зазначив, що перед тим як документ потрапить до Бенедикта XVI, з його змістом повинна ознайомитися Конгрегація віровчення. Проте немає жодних сумнівів у тому, що остаточну думку у цій справі висловить Святіший Отець.

 

Об’явлення Матері Божої в Меджугор'ї начебто розпочалися 24 червня 1981 року. Спочатку їхню автентичність досліджувала дієцезіяльна комісія, пізніше – інша, створена єпископатом тодішньої Югославії, яка 1991 року ствердила, що не можна підтвердити надприродного характеру явищ, що відбуваються в Меджугор'ї.

 

На початку 2010 року архиєпископ Відня кардинал Крістоф Шенборн, після візиту до цього місця, 28 грудня 2009 року, закликав до роздумів про плоди Меджугор'я.

 

У березні 2010 року Папа Бенедикт XVI створив Міжнародну комісію з вивчення автентичності об’явлень у Меджугор'ї, а її головою призначив кардинала Камілло Руіні. Разом з ним до її складу входять кардинал Йозеф Томко, емеритований префект Конгрегації євангелізації народів, кардинал Вінко Пуліч з Сараєво, кардинал Йосип Бозаніч із Загреба, кардинал Хуліан Херранз, емеритований голова Папської Ради з тлумачення законодавчих текстів, і кардинал Анджело Амато, префект Конгрегації з канонізації святих.

 

У 1996 році Конгрегація віровчення чітко ствердила, що не варто організувати до цієї святині в Боснії і Герцеговині офіційних церковних паломництв, хоча треба оточити душпастирською опікою усіх тих, хто туди прибуває.

 

Джерело: CREDO