//

Співпраця Церкви та освіти у поширенні християнських цінностей серед дітей та молоді

«Співпраця Церкви та освіти у поширенні християнських цінностей серед дітей та молоді», – таку тему мав круглий стіл, який, з благословення Преосвященного Владики Тараса Сеньківа та за участі Катехитичної комісії Стрийської єпархії, відбувся в єпархіальному управлінні 2 березня 2011 року.

Учасниками зустрічі були: о. Богдан Манишин, протосинкел Стрийської єпархії, о. Андрій Бінас, голова Катехитичної комісії Стрийської єпархії, о. Іван Гнатів, голова Комісії у справах шкільництва УГКЦ, Леся Романишин, методист з питань християнської етики відділу освіти Стрийського міськвиконкому, працівники Катехитичної комісії, вчителі християнської етики Cтрийського міськвиконкому та духовенство м. Стрия.

 

 

Присутні прослухали доповідь о. Івана Гнатіва на тему «Сучасний стан християнської етики в Україні» та Лесі Романчук, голови методоб`єднання вчителів християнської етики м. Стрия на тему «Роль священика у процесі християнського виховання школяра», також мали можливість обмінятися досвідом, подискутувати, запропонувати цікаві ідеї та думки у напрямку співпраці Церкви та освіти стосовно предмету «Основи християнської етики».

 

Учасники круглого столу постановили відновити щомісячні зустрічі з вчителями християнської етики, провести великопосні реколекції для освітян м. Стрия, заручитися підтримкою батьків, чиї діти є школярами, щодо запровадження предмету «Основи християнської етики» у школах Стрийщини. Зустріч завершилася подякою о. Андрія Бінаса всім учасникам заходу та спільною молитвою.

 

Інформацію подав Іван Чопань,
референт Катехитичної комісії Стрийської єпархії

 

Джерело: stryi.ugcc.org.ua