//

Співчуття Папи Бенедикта XVI жертвам торнадо в США

Папа Бенедикт XVI надіслав телеграму-співчуття жертвам торнадо, яке цього тижня пройшло в американському штаті Міссурі і забрало життя як мінімум 122 осіб. Телеграма скерована на ім’я єпископа Джеймса В. Джонстона мол. і підписана кардиналом держсекретарем Тарчізіо Бертоне.


Зокрема у телеграмі сказано, що Святіший Отець із глибокою турботою спостерігає за наслідками катастрофічного торнадо, що пройшло в неділю у м. Джоплін, і просить єпископа Джонстона запевнити усю спільноту в тому, що він є близько до них в молитвах.


Далі у телеграмі сказано, що, усвідомлюючи трагічну втрату життя та величезний обсяг відновлюючих робіт, які є попереду, Папа Бенедикт XVI просить Бога Отця зіслати благодать вічного миру на тих, хто загинув, утіху тим, хто сумує, та силу і надію тим, хто втратив дім чи був поранений. На завершення Папа обіцяє випросити божественні дари мудрості, стійкості та витривалості у добрі для всіх місцевих громадських та релігійних лідерів, а також тих, хто братиме участь в рятувальних роботах.


За матеріалами Vatican Radio