//

Співчуття Папи Бенедикта ХVІ постраждалим внаслідок землетрусу в Іспанії

З приводу землетрусу, який стався на півдні Іспанії 11 травня 2011 року, Державний Секретар Святої Столиці, кардинал Тарчізіо Бертоне, від імені Святішого Отця Бенедикта ХVІ, надіслав телеграму співчуття єпископові дієцезії Картахени, до якої належить місто Лорка, що найбільше постраждало від цього стихійного лиха.

 

Внаслідок землетрусу загинуло 9 осіб, майже 300 зазнали травм та поранень, пошкоджено або зруйновано 80 відсотків будинків. Понад 90 тисяч населення залишили місто або проводять ночі під відкритим небом, побоюючись нових підземних поштовхів. Це був найпотужніший землетрус, що стався в Іспанії протягом останніх 50-ти років. І він відбувся два місяці після руйнівного землетрусу та цунамі в Японії.

 

У телеграмі Святіший Отець висловлює особливу духовну близькість до всіх потерпілих, молячись за упокій душі тих, що загинули та благаючи у всемогутнього Бога наповнити утішенням та християнською надією тих, які постраждали внаслідок цього катаклізму. Бенедикт ХVІ закликав інституції та людей доброї волі до виявлення солідарності та братерської допомоги окремим особам та родинам, які перебувають у важкій ситуації, виявляючи співчуття сім’ям загиблих та батьківську турботу пораненими й постраждалими.


Співчуття та молитву за померлих висловив також і президент Єпископської Конференції Іспанії Мадрідський кардинал Антоніо Марія Роуко Варела. До місцевості Лорка надходять співчуття від церковної та цивільної влади з Іспанії та усього світу.

 

Джерело: Радіо Ватикан