//

Спільною молитвою у Львові розпочався «Тиждень за життя»

У другу суботу Великого посту, 30 березня 2013 р, у храмах Львівської архиєпархії спільною молитвою за збереження зачатих дітей розпочалася акція «Тиждень за життя».

 

Наступного дня, 31 березня, захід продовжився Молебнем до Пресвятої Богородиці біля пам’ятника Тарасу Шевченку, за участю священнослужителів та численної громади м. Львова. Згодом, біля підніжжя монумента відбулася вистава «Хресна дорога ненародженої дитини», за участю дітей та молоді парафії Святих мучениць Віри, Надії, Любові та їхньої матері Софії (м. Львів, перехрестя вул. Миколайчука – Орлика). Театральне дійство було сповнене трагізму приречених немовлят, їхнього благання про життя, та черствості суспільства до цього страшного злочину.

 

Нагадаємо, що згідно з постановою 46-ї сесії Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ від 14 вересня 2009 р., друга субота Великого посту є Днем пам’яті про абортованих немовлят, а 7 квітня, у свято Благовіщення – День подяки за дар життя. Відзначення цих дат затверджено у «Програмі протидії абортам в Україні», яку ухвалили на Синоді.

 

У Львівській архиєпархії цього року захід відбувається з благословення Преосвященного владики Венедикта, Єпископа-помічника Львівського. Організатором акції є ЛОГО Товариство „Рух за життя”, за підтримки духовенства УГКЦ, асоціації лікарів-католиків, спільноти УМХ, ТУСК „Обнова”, інших громадських та релігійних організацій.

 

Упродовж цих днів усі небайдужі матимуть можливість долучитися до молитви за дітей, вбитих у лоні матерів, за всіх, зранених через аборти, випрошуючи у Господа дар зцілення, прощення та примирення.

 

Організатори акції сподіваються, що багато людей, які не знали правди про аборти, стануть на захист життя зачатих дітей, яким загрожує знищення, щоб цей гріх був викорінений із суспільства.

 

Прес-служба Львівської архиєпархії