//

Спільнота св.Егідія стане посередником у конфлікті в Сенегалі

Римська спільнота св.Егідія погодилась стати посередником між владою Сенегалу та сепаратистами з Касаманки. Жителі цього регіону з 1960 року висловлюють сепаратистські настрої. Вже 30 років існує відкритий конфлікт між урядом і сепаратистами, доходило навіть до збройних сутичок.

 


Президент Сенегалу Абдулай Вейд попросив спільноту св.Егідія втрутитися. Представник спільноти о.Анжело Романо пояснив дві причини такого поступку президента: «По-перше тому, що з Сенегалом нас пов’язують приязні стосунки. Це важлива країна, демократична, яка намагається встановити власну модель співіснування між мусульманами та християнами. Спільнота св.Егідія вже роками цікавиться Сенегалом. Ми також займались тою відкритою раною, якою є конфлікт в Касаманці. Сьогодні появилась готовність прийняття нашого посередництва. І це друга причина. Сподіваємося, що нам вдасться зробити важливий крок вперед в напрямі мирного розв’язання конфлікту».

 


Нагадаємо, що засновник спільноти святого Егідія Андреа Ріккарді з грудня є членом уряду Марії Монтьє, де відповідає за закордонну співпрацю та суспільну інтеграцію.

 

За матеріалами: radiovaticana.org